Indexfonder med en "twist"
Sök:

Indexfonder med en "twist"

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av pontus

ställde för sedan frågan: Indexfonder med en "twist"

hej !

efter ha titta/lyssnat på era pod/vlogg har jag nu börjat intressera mig av att gå över till indexfonder istället för aktier. i januari startade jag upp ett konto hos nordnet och satte in lika delar i följande fonder

-handelsbanken USA index

-länsförsäkringar global indexnära

-nordnet superfond sverige

-nordnet superfond danmark

-nordnet superfond finland

-spp aktiefond japan

(jag har medvetet valt bort superfonden norge av olika anledningar. har också valt bort spiltan aktiefond investmentbolag då jag några av innehaven hos avanza i rena aktier, annars hade den vart med, vill ej vara dubbelexponerad.)

investeringsfilosofin är att varje månad investera en fast summa i den fonden som har presterat SÄMST, för att få mer andelar i fonden för samma peng. samma sak sker nästa månad, den som har presterat sämst investerar jag i. OSV.

alltså så kommer portföljen att vara ojämnt fördelad efter x antal år. att balansera upp portföljen är ej av intresse.

tanken är nu att över en ”börscykel” så kommer denna investeringsmetod att ge en bra avkastning då man ligger tungt i den fonden som har presterat sämst. detta kommer givetvis att ta några år innan den ger riktig bra effekt.

nu till frågan; låter detta som science fiction i dina/och ni som läser bloggen ? finns det kanske någon som redan jobbar på detta sättet ?

det hade vart kul med feedback, positiv som negativ.

om ni är intresserade av att se hur portföljen presterat så ligger den på shareville under det smakfulla namnet: Kantarellbacon.

 

väl mött

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Din placeringshorisont måste vara extremt lång. Tänk på att Japanbörsen stöd som högst 1989 (!).Har du otur kan du alltså få vänta extremt länge på utväxling.

Eftersom globalfonden består till cirka 60 procent av amerikanska aktier känns risknivån hög om något går snett i USA.

Inget för mig personligen, men visst kan detta gå bra.

 

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för matnyttig info nestor !

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Pontus

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-01 klockan 13:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.