Individuellt pensionssparande
Sök:

Individuellt pensionssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Majsan

ställde för sedan frågan: Individuellt pensionssparande

Jag fyller 65 år om några dagar och har ett individuellt pensionssparande i Swedbank, sedan 2003.  Sparandet uppgår till 183400 kr . Jag undrar hur jag bäst ska fördela mina pengar? Jag planerar att börja ta ut pensionen månadsvis när jag är 66 år, alltså om 1 år och under en 10 års period.

Just nu har jag ca 46 % aktiefonder och 54 % räntefonder. Jag har försökt att hålla låga förvaltningsavgifter. Ser den här fördelningen okey ut eller bör jag tänka på annat sätt? Tänker ombalansera sparandet inom kort, men vill ändå ha en bra utveckling.

Aktiefonder i mitt sparande:

Swedbank Robur Acess Asien 3,5%

Swedbank Robur Acess Global 22,5%

Swedbank Robur Acess Sverige 19%

Swedbank Robur Acess USA 1,5%

Räntefonder:

Swedbank Robur Företagsobligat 6%

Swedbank Robur Obligationsfond 20.5%

Swedbank Robur Räntefond kort 15%

SPAX Sverige BAS 57 AIO 674D 12% (uppgång 6,8% sedan köp.)

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Majsan!

Tycker risken ser ändå bra ut för att börja ta ut pengarna nu, så känner du dig trygg med dom fonderna och har kollat upp andra eventuellt billigare alternativ, så kör på dessa!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-12 klockan 12:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.