Infexfonder
Sök:

Infexfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sanela

Den här artikeln publicerades 2017-06-22 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Infexfonder

Hej Jan ! Har en fråga ang Indexfonder. Jag sparar enligt dina rekommendationer har läst boken och är glad att jag hittade dig på nätet:) men det är många som avråder från indexfonder just nu ? Vad tycker du ? Det är sparande på mer än 5 år . Tack så mycket! Sanela

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Varför avråder man dig från att investera i indexfonder?

Är det för att börsen är högt värderad / överprisad?

Om så är fallet, och man är orolig för en snar börskrasch, kan man ju ha en stor del i räntefonder exempelvis. Nybörjarportföljen består ju av 40% räntor som dämpar en börskrasch.

Men det är svårt att tajma börsen om du tänkte gå ur helt ; du måste ju tajma den rätt två gånger.

Dels måste du gå ur börsen innan den börjar falla. Sen måste du gå in i börsen igen vid rätt tillfälle.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-22 klockan 15:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.