Inför mitt första aktieköp
Sök:

Inför mitt första aktieköp

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linus

Den här artikeln publicerades 2017-08-25 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Inför mitt första aktieköp

Hej! Har kommit fram till en kärnportfölj med bolag jag tror på och vill investera i, har däremot aldrig handlat aktier förut. Vill från mitt sparade kapital investera kvartalsvis i dessa bolag för att slippa tajma börsen. Ponera att investeringsbeloppet per kvartal är 8000 kronor. Är det lämpligast att investera 8000 i flera av bolagen per gång, eller ett bolag åt gången?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Att investera i flera olika är bäst sett till riskspridning, men det kan kosta mer i courtage. Kolla vad du courtagenivåer och anpassa dela upp inköpen så mycket som möjligt utan att courtaget höjs, är mitt tips.

Alltså: Om du kan köpa flera olika aktier men ändå bara behöver betala samma courtage som om du köper en aktie, då ska du satsa på att köpa flera olika.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-25 klockan 17:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.