Information om J&O Forest Fund
Sök:

Information om J&O Forest Fund

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christer Molander

ställde för sedan frågan: Information om J&O Forest Fund

Hej Jan och Caroline,

jag har börjat fundera på om hållbara skogsfoner vore en bra investering eftersom bra skogsbruk är bra för hela jorden.

Vet ni något om J&O Forest Fund? Den verkar finnas på Avanza nu men jag hittar mycket lite info.

Bästa hej… /Christer Molander

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fonden har investerat 65 procent i Sydamerika och 30 procent i Östeuropa. Enligt obekräftade uppgift på Skogsforum är skogen ej miljöcertifierad. Fonden lämnar inte regelbundna uppgifter till Morningstar så det är svårt att få fram nyckeltal.

Ingen prispressare direkt. Två procent i förvaltningsavgift samt tjugo procent på avkastningen, om jag tolkar det rätt.

Skogen i Europa kanske växer med 2 procent per år. Ingen kioskvältare direkt. Dessutom minskar användningen av pappersmassa. Samtidigt pågår ett intensivt forskningsarbete. Kläder av cellulosa, sugrör av trämaterial i stället för plast etc, etc. Det är fullt möjligt att värdet av skog kommer att öka i framtiden.

Skogen i Sydsmerika växer fortare. Kruxet är att vi vet inte något om miljökonsekvenserna. Dessutom: Är den svenska valutan svag, vad skall vi tro om exempelvis Brasilien. En viss valutarisk finns.

Jag har  inte underlag för att kalla fonden för oseriös, och  det är  möjligt att den kan utvecklas väl. Personligen tycker jag dock att frågetecknen är för många, så detta är inget för mig.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-18 klockan 18:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.