Inkasso
Sök:

Inkasso

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gaith najem

ställde för sedan frågan: Inkasso

Hej jag har fått räkning från inkasso bolag som är 10 år gammal har ingen aning om de va kan jag göra

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Att ta upp telefonen och ringa bruka fungera… så får man ett svar av någon som faktiskt vet vad det handlar om. Lycka till.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Bestrid räkningen då den är preskriberad. Inkassobolag försöker skaka liv i redan preskriberade skulder. Så det är viktigt att du bestrider räkningen för då får de inte skicka den till kronofogden.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Ante
 2. Vit pil

  Ta hjälp av konsumentrådgivare i din kommun. Kolla omedelbart upp med banken om du har betalt för 10 år sedan och gör det direkt för de sparar i 10 år sen raderas det. Är det ett företag som vill ha betalt skall skulden påminnas vart 3e år annars är det preskiberat. Bestrid betalningsansvar direkt så att du hinner med att kolla upp om det redan är betalt (om ej preskiberat) Ta hjälp direkt av konsumentvägledare! lycka till.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Helena

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-13 klockan 04:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.