inkasso
Sök:

inkasso

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christer Pärlerstrand

ställde för sedan frågan: inkasso

Lex inkasso påstår att dom skickat 29 brev till mig under perioden 1993  och den  2/4  2020 den har jag bestridit

till kronofogden  detta ligger nu oss tingsrätten som avgör målet 8/6 2020  lex inkasso vill ha 65000kr i ränta

på en skuld 6000kr  Snälla vad ska ja göra?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad är det som du har bestridit, att du har fått påminnelser med jämna mellanrum? Eller har det gått så många år mellan påminnelser att skulden borde ha blivit preskriberat?

Om du tycker att något har blivit fel borde du ha kontaktat Lex Inkasso eftersom det är de som har skickat breven. Du kan inte gå till Kronofogden och bestrida eventuella felaktigheter som Lex Inkasso har gjort.

Men om det är något som är oklart kan du kontakta både Lex Inkasso och Kronofogden, de hjälper dig gärna. Du kan också kontakta Konsumentverket för vägledning. Och tingsrätten om du har ytterligare uppgifter som de ännu inte känner till.

Om tingsrätten dömer fallet till Lex Inkassos fördel och du har svårt att betala skulderna kan du ta kontakt med den kommunala budget- och skuldrådgivningen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-28 klockan 14:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂