Inkasso
Sök:

Inkasso

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gonzalo

ställde för sedan frågan: Inkasso

Hej. Jag fått inkasso brev på skulder äldre än 8 år. Är det rätt att jag ska bestrida dessa? Det gäller hyreskuld p bot och gymkort? 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du fått löpande krav så förlängs preskriptionstiden. Börja med stt ta kontakt med den som skrivit inkassobrevet. Hen får då redovisa på vilka grunder som kraven ställs.

Har fordringsägarna gjort sitt jobb och krävt dig löpande så skall du betala. Har de inte gjort detta, så här du stora möjligheter att klara dig undan.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Är du skyldig dessa pengar? Vad spelar det då för roll om det har gått 8 år egentligen. Antingen så vill man göra rätt och betala för sig, eller så vill man det inte. Även om det kommer upp flera år senare.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-29 klockan 12:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.