Inkomst från aktier/fonder när man har CSN?
Sök:

Inkomst från aktier/fonder när man har CSN?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av S

ställde för sedan frågan: Inkomst från aktier/fonder när man har CSN?

Hej! Jag håller på lite med aktier och fonder,placerade i ISK, och kommer till hösten att börja studera med CSN. Jag undrar då när det gills som en inkomst från mina aktier/fonder? Är det först när jag säljer dom?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du har en ISK eller kapitalförsäkring så räknas schablonbrloppet som inkomst. Om värdepapperen ligger i en depå så är det när du säljer som inkomsten räknas.

Men bäst är om du frågar CSN så att du får ett säkert svar!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Helt rätt som Emil säger, ISK/KF Schablon som räknas, i en depå blir det vid försäljningen.

  Däremot så är nu 2020 fritt från inkomstkravet hos CSN, så du få tjäna hur mycket du vill och ta lån hos CSN året ut.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-26 klockan 07:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂