Inkomstförsäkring vs buffert
Sök:

Inkomstförsäkring vs buffert

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hasse

ställde för sedan frågan: Inkomstförsäkring vs buffert

Har läst rekommendationen att skaffa en inkomstförsäkring för att minska behovet av buffert.

Vilken ska man isåfall välja?

Någon som behövt använda sin och fått ut förväntad ersättning i tid eller finns det en massa finstilt i villkoren som hindrar detta?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Hasse!

Visst finns det fördelar med inkomstförsäkring, speciellt om man har ganska hög lön och dom vanliga skydden som A-kassan blir en väldigt liten del av din tidigare inkomst.
Men det kostar också lite att ha en sådan, då kommer man till frågan om det är värt det eller ej?

Vill du ha det skyddet för att sova gott om natten, ja men då kanske du ska ha det, men känner du att du inte har några problem att hitta jobb och är attraktiv på arbetsmarknaden, då kanske du inte ska ha en?

Försäkringar i all ära, men man kan även vara överförsäkrad.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag är medlem i facket och har därför en inkomstförsäkring från dem. Jag har även fått hem en offert på en fristående inkomstförsäkring som jag tyckte var för dyr. Som Robin säger så kan man också vara överförsäkrad. Ibland tjänar man mer på att helt enkelt öka på sitt eget sparande istället så att man har pengarna på kontot när det krisar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-26 klockan 11:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂