Inkomstpension, PPM och tjänstepension...
Sök:

Inkomstpension, PPM och tjänstepension…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av CC

ställde för sedan frågan: Inkomstpension, PPM och tjänstepension…

Hej
Jag undrar om man kan räkna ut sin totala framtida pension med er ”ränta-på-ränta-kalkylator”? Om jag gör om årsinsättningarna till månadsinsättning och räknar fram förväntad ränta, antal år kvar till pension och väljer 30% skatt + fondavdrag. Har jag då en rättvis bild av min pension?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Gå in på minpension.se och lägg in dina uppgifter. Betydligt enklare än att göra en uträkning själv.

Har du några få år kvar till pension kommer det att stämma hyfsat bra. Ju längre tid du har kvar tills pension, desto större blir felmarginalen.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  minPension använder sig av real värdeutveckling som tar hänsyn till inflation och andra parametrar. Därför anser dom att man skall använda standardvärdet(2,1%) på värdeutvecklingen som motsvarar ett nominellt värde på 5,9%. Jag har 13% värdeutveckling på årsbasis sen start i både min ppm och tjänstepension. Hur får man fram real värdeutveckling med utgångspunkt från nominellt värde? Nån som har en formel eller nåt annat verktyg för att räkna fram detta?

  Kommer ihåg att det fanns en ”ppm-kalkylator” på webben för några år sedan där man kunde lägga in förväntad inflation.

  Tack på förhand…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  CC

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-12 klockan 12:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.