Insättning och uttags avgift
Sök:

Insättning och uttags avgift

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Yvonne Schalin

ställde för sedan frågan: Insättning och uttags avgift

Hej,

jag ser att en av fonderna ni rekommenderar i lågriskportföljen har 2% i insättning och 2 % i uttagsavgift, stämmer det? Det låter mycket. Fonden är Öhman Realobligationer.

Sen undrar jag om Swedbank Robur Acess Global är samma eller likvärdig Swedbank Robur Acess mix?

Tack för alla era värdefulla tips och råd!

Vänliga hälsningar

Yvonne

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Fråga nr 1: Denna info fann jag i Fondfaktabladet: ”Insättnings-/uttagsavgift avser maximal avgift. Uppgift om gällande avgift kan du få från din återförsäljare.”

Kikade vidare vad det stod om dessa 2% och fann denna info i en pdf på Öhmans hemsida:

”Öhman Realobligationsfond har möjlighet att ta ut upp till 2 % i avgift vid försäljning och inlösen av fondandelar.. Nu gällande avgift vid försäljning och inlösen är dock 0 %.. ”

Alltså är det inte en avgift de tar ut i nuläget utan det är den maximala avgift de kan välja att ta ut i framtiden. De verkar inte ha aktiverat den tidigare men de har möjligheten att göra det om de vill.

Fråga nr 2: De är två olika sorters fonder. Swedbank Robur Acess mix är en blandfond med både aktier och räntor medan Swedbank Robur Acess Global är en global aktiefond. Överlag rekommenderas inte blandfonder på denna blogg, utan istället att man själv väljer ut både ränte- och aktiefonder efter regn önskemål.

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så jättemycket, Elin för snabbt och klart svar! Det förklarar saken. Nu förstår jag bättre.
  Vänliga hälsningar,
  Yvonne

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Yvonne

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-03 klockan 09:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.