Insättningsavgift / Uttagsavgift HSB bospar nya fonder
Sök:

Insättningsavgift / Uttagsavgift HSB bospar nya fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alex A

ställde för sedan frågan: Insättningsavgift / Uttagsavgift HSB bospar nya fonder

Hej!

Noterade nu på Danske Bank att man kan välja en ny USA-fond och en Emerging Marketsfond för sitt HSB Bospar.

Danske Invest Global Emerging Markets Restricted har en årlig avgift på 0.45%
Danske Invest USA Restricted har en årlig avgift på 0.35%

Således kan man kanske överväga att minska på Globalfonden som tyvärr har 0.53% i årlig avgift t.ex. till förmån för USA-fonden, då en globalfond ändå har mest USA.

Noterade dock att USA-fonden har ”maximal insättningsavgift” och ”maximal uttagsavgift” på 0.10%. Motsvarande för Emerging Markets fonden 0,25/0,30%.

Är inte van vid att räkna med dessa avgifter sedan tidigare – är de inkluderade i årlig avgift eller är det något separat? Ska man addera dem eller hur ska man förhålla sig?

PS Diskussionen om huruvida HSB Bospar är bra eller inte kan vi skippa i denna tråden, jag är fullt medveten om alternativkostnaden m.t.p. fondutbudet och avsaknad av ISK-konto. Denna fråga handlar om analysera de ”minst dåliga” alternativen. DS

Mvh

Alex A

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-13 klockan 18:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.