Inställning till belåning
Sök:

Inställning till belåning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes Flood

ställde för sedan frågan: Inställning till belåning

Hej,

Jag har kollat på det här med belåning och är själv kund hos Nordnet som erbjuder så låg ränta som 0.99% under rätt förutsättningar. I vissa avsnitt av podden rika tillsammans har det uttryckts viss (skepticism) mot belåning.Jag undrar vilka nackdelar det finns med belåning gentemot vilka fördelar det finns, speciellt eftersom de flesta större börsbolag har en direktavkastning som överstiger räntekostnaden?

//Johannes Flood

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jan har skrivit ett utförligt inlägg om belåning av portföljen, där bl.a. Nordnets lån tas upp.

Belåna aktieportföljen eller inte belåna? Det är frågan.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-01 klockan 20:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.