Internetbankerna vs drakarna (kontorsbanker) för Bolån?
Sök:

Internetbankerna vs drakarna (kontorsbanker) för Bolån?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Internetbankerna vs drakarna (kontorsbanker) för Bolån?

Ska söka lånelöfte och har idag Swedbank för lönekonto, mastercard och vissa mindre e-sparkonton (inga större belopp).Har även försäkringar (Tre Kronor) och bolån (bostadsrätt) hos Swedbank. Är dock missnöjd med både bankman och ränteerbjudanden.

Har jämfört olika banker och kan konstatera att vi ej kvalificerar oss för lån via Avanza eller Nordnet då belåningsgraden hos dessa är för lång jmf med vad vi behöver låna.
Tycker dock SBAB och ICA Banken känns mest vettiga sett till listräntorna.

Vad bör vi tänka på vid byte från vanlig kontorsbank till en internetbank?

Viktiga bitar vi ser om vi skulle byta bank är att det ska finnas en smidig App, vara möjligt förlänga/fortsätta med våra försäkringar (nöjd med Tre kronor), kunna öppna flera e-sparkonton, ha betalkort kopplat till konto et.

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Internetbankerna fungerar utmärkt. Du behöver ju inte flytta lönekontot och försäkringarna om du inte vill (men Icabanken är toppen rent tekniskt också). Jag har inga försäkringar via min bank, försäkring och bolån är ju helt olika tjänster och kräver inte samma leverantör.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det går ganska smidigt att byta bank. Jag har gjort det och bytt till en internetbank. I början var det en hel del frågor och oklarheter, men jag fick snabba svar både per telefon, från bankens Facebook-sida och via appen. Appen funkar jättebra för det mesta, men ibland måste jag använda bankens hemsida på nätet för alla funktioner finns inte med i appen

Bra att komma ihåg att meddela företagen som drar betalningen direkt från kortet, Hallon och Netflix t.ex. Bankerna har ofta egna försäkringar, om du byter bank kan du inte ha dem kvar, om det var det som du menade.

https://www.konsumenternas.se/betala/fakta/om-att-valja-och-byta-bank/byta-bank

https://www.swedishbankers.se/media/3071/1606_checklista_byte_av_bank.pdf

https://www.icabanken.se/kundservice/att-byta-bank/

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kanon. Tack för era svar Tale och Emil!
(skrev ut länkarna Tale tipsade om)

Hur fungerar det om man skall flytta bolånen? (bökigt?)

Nu har vi inte ens köpt hus ännu, men eftersom vi ej vet om vi kommer trivas på den nya platsen har vi resonerat som att vi tar SBAB eller ICA Banken och väljer rörligt 3 månader samt får listränta (1,64% idag). Sen när vi bott in oss och om vi känner att vi vill bo kvar så tänkte vi börja ”deala” med bankerna och höra vem som erbjuder bäst ränta för antingen rörligt eller fast. Då kan det ev. blir aktuellt flytta lönekonton, sparkonton, kreditkort etc. till den nya banken vi väljer.

Detta förutsätter dock att det inte är allt för svårt flytta bolånet om vi måste byta bank igen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-09 klockan 15:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.