invensteringslån
Sök:

invensteringslån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Axel

ställde för sedan frågan: invensteringslån

Jag undrar vilka som har bäst investeringslån? Avanza eller Nordnet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad menar du med investeringslån? Har du tänkt köpa något annat än värdepapper för lånet?

Om du avser en värdepapperskredit, där du belånar din portfölj för att köpa fler värdepapper, är mitt svar att Nordnet generellt sett är bäst.

Det går att belåna avsevärt fler värdepapper på Nordnet. Det är på så sätt lättare att låna på Nordnet.

På Avanza är det belåningsbara utbudet sparsmakat, och ej heller särskilt logiskt. Om man tänkt belåna sin Avanza-portfölj är det lätt hänt att man tvingas välja värdepapper man egentligen inte skulle ha valt, bara för att få till säkerheten. Om det ens går.

Avanza anser exempelvis att guld är fullständigt värdelöst som säkerhet, och det går ej att belåna. På Nordnet kan man belåna WisdomTree Physical Swiss Gold till 70 %.

​Förutom att Avanza inte litar på guld, litar de ej heller på statsobligationer. iShares Govt Bond 15-30yr UCITS ETF EUR (Dist)(IBCL) går inte alls att belåna hos dem. Hos Nordnet är belåningsgraden 85 %.

En fördel med Avanza är dock att man, om man råkar äga rätt värdepapper, kan låna en mindre summa till 0 % ränta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-21 klockan 15:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂