Investera 180.000 på en gång eller sprida ut över tid?
Sök:

Investera 180.000 på en gång eller sprida ut över tid?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lovisa

ställde för sedan frågan: Investera 180.000 på en gång eller sprida ut över tid?

Hej,

Jag vill investera 180.000 kr (plus månadsspar på ca 1000 kr) enligt nybörjarportföljen som jag hoppas kunna använda som handpenning till en lägenhet om 5+ år (Räknar med att jag kommer behöva närmare 375.000 kr i handpenning och att jag ska spara ihop det mesta av dem från mina 180.000.)

Jag har läst artikeln ”Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid” här på sidan, men är fortfarande osäker på hur jag borde göra med mina 180.000. Utöver denna summa har jag 60.000 kr som jag dels vill sätta över till mitt pensionssparande enligt globala barnportföljen och dels ha kvar på sparkonto som buffert och till resor.

Med tanke på att det är en stor del av mitt kapital så kanske jag borde sprida ut över tid? Å andra sidan vill jag ju att pengarna ska växa så snabbt som möjligt, och då verkar det onödigt att de ligger på ett sparkonto med låg ränta.

OM jag ska sprida ut pengarna över tid – hur vet jag under hur lång tid jag borde sprida ut dem?

Återigen tack till alla som tar sig tid att svara!

Vänliga hälsningar,

Lovisa

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

In med allt på en gång och låt dom börja jobba i fred, ombalansera en gång per år. Lycka till

 

Mvh

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-19 klockan 15:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.