Investera 2018
Sök:

Investera 2018

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Amadeus

ställde för sedan frågan: Investera 2018

Hej!

Jag har för första gången i hela mitt liv fått lite kapital att arbeta med, dessa vill jag investera i fonder.

Min fråga är: när tror ni att det är rätt läge att investera? Jag har läst mycket om att 2018 kan bli ”sista bra börsåret” och att börsen kan komma att falla 2019. Är det en dum tid att investera nu? Borde man vänta?

Mvh
Amadeus

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Först och främst, vad roligt att du vill börja investera! Vad gäller din fråga så beror det mycket på vilken tidshorisont du har. När tänker du att du kommer behöva dessa pengar, vill du spara i ett år eller tio år som exempel? Vill du använda pengarna om ett år rekommenderas inte aktiefonder p.g.a. hög kortsiktig risk.

Om du har en lång tidshorisont och tänker att pengarna skall användas först om t.ex. 10+ år så behöver du inte tänka på timing, när du går in på marknaden. Det man däremot kan tänka på om man går in med ett större kapital är att man inte måste köpa alla aktier/fonder på en och samma gång utan du kan sätta in pengarna vid ett par olika tillfällen. På så vis fångar man över tid både toppar och dalar, genom regelbundet sparande.

 

Lycka till!

Vänliga hälsningar

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-07 klockan 02:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.