Investera 3 miljoner kronor
Sök:

Investera 3 miljoner kronor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Li Appelqvist

ställde för sedan frågan: Investera 3 miljoner kronor

Hej! Jag kommer nästa år ärva ca 3,2 miljoner kronor, det är fantastiskt och jag vill förvalta dem väl och se dem växa.

Jag kommer ha ca 200.000 kr på ett sparkonto som är lättillgänglig. Resten vill jag investera. Jag är i tankarna att köpa ett mindre hus och hyra ut men då jag inte kan något om investeringar what so ever så behöver jag råd?

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Inget är bättre än ett stenhus! Köp och anställ en vice värd. Klart!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Personligen hade jag investerat det som är över från bufferthinken i två allvädersportföljer.

Den första hade haft en summa som hade kunnat användas för en framtida kontantinsats till ett hus, bilköp etc, som inte är planerat i närtid. Kanske 500.000-1.000.000 beroende på hur gott man kan sova.

Den andra portföljen är egentligen inte tänk som allväders på sikt utan skulle konverteras till 100% aktiefonder, med både lägre och högre risk av fondtyp, den dagen börsen blir billig igen (i min bedömning är det dyrt idag), får gärna bli riktigt billigt. Tillsvidare hade den portföljen fått vara allväders och gett en förhoppningsvis god avkastning även om kraschen inte kommer.

Strategin hade varit guld värd om man gjort så inför och under Dotcomkraschen, men i framtidens krasch kanske allvädersportföljer inte håller på samma sätt, det finns inga garantier.

Att köpa fysiska fastigheter utan ha kunskap är ett högt risktagande. Det kommer även kräva tid och energi, till skillnad från passivt sparande. Vad är din tid och energi värd för dig?

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag hade max investerat hälften och då mycket i ädelmetaller.

Sedan hade jag avvaktat minst ett år för att se vad som händer med världsekonomin.

Tror att oroliga tider är att vänta.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-16 klockan 16:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.