Investera 400 000 kr, spara 10 000/mån
Sök:

Investera 400 000 kr, spara 10 000/mån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobias

ställde för sedan frågan: Investera 400 000 kr, spara 10 000/mån

Hej,Jag har med vanligt sparande på bankkonto kommit upp i 500 000 kr och känner att det är dags att göra något med dem. Jag är 29 år gammal och visste fram till denna veckan inte vad courtage betydde, för att ge en bild av hur lite jag vet om ämnet.Nybörjarportföljen med upp till 7-10 av de rekommenderade fonderna är, vad jag läst, en bra start för mig. Stämmer det? Jag har för avsikt att ha dem placerade i minst 3-5 år att börja med, antagligen längre då pengarna inte kommer behövas inom en snar framtid.I nuläget lägger jag undan drygt 10 000kr/mån vilket alltså kan investeras ytterliggare. Hur fördelar jag det?Tackar vänligast för svar och information,//Tobias

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Artikeln om fyra-hinkar-strategin förklarar på ett bra sätt hur man ska tänka kring fördelning på sparandet tycker jag, buffert m.m.

Fyra-hinkar-strategin: få rätt balans i sparandet

Nu var det ett tag sedan frågan ställdes, så hoppas du hittat en bra lösning för dig själv!

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Tobias!

Jag har fört ett resonemang i en annan tråd om en placering av en miljon. Jag vill nog påstå att den kan appliceras även för dig. Det är bara att räkna om fördelning i procent.

När du läst mina svar i den tråden så skulle alltså din fördelning bli:

Buffert 50’ (på räntebärande sparkonto)

Grundplåt till pension 250’ på ISK

Fondsparande på ISK 200’

Här är länken:

https://rikatillsammans.se/fragor/okunnig-27aring-med-1-miljon-over/

Börja med att läsa den tråden och återkom sedan med tankar och funderingar så ska jag försöka hjälpa dig.

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-27 klockan 15:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.