Investera 5 miljoner i dessa Corona tider - hela summan nu eller dela upp den?
Sök:

Investera 5 miljoner i dessa Corona tider – hela summan nu eller dela upp den?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Louise

ställde för sedan frågan: Investera 5 miljoner i dessa Corona tider – hela summan nu eller dela upp den?

Jag har fått ett arv på 5 miljoner som jag nu vill börja investera enligt 4 hinkars principen ( eller kanske 3 hinkar då jag inte kommer att ha en lekhink). Med tanke på Corona viruset och att börsen nu gått ner så pass mycket, rekommenderar ni att investera de 5 miljonerna vid ett tillfälle eller att dela upp insättningarna? I så fall vid hur många tillfällen och hur långt emellan dom, för att maximera avkastningen?
Jag Har lyssnat på avsnitt 92 där det rekommenderas att investera allt på en gång om man inte freakar ut. Detta kommer jag inte att göra då detta är ett långsiktigt sparande för mig. I avsnittet nämns dock att de gånger i historien då det lönade sig att sprida ut sparandet var vid börskrascherna 2001-2003 och 2008. Eftersom vi nu i och med Corona har ett liknande scenario med börsen som sjunker, skulle ni rekommendera att sprida ut insättningarna?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag rekommenderar alltid att sprida ut det över tid, 2 år är min rekommendation. Är du helt grön så vet du inte nu om du freakar ut. Säg att du skulle tappa 2.5M på ett par månader efter en nedgång på -50%, skulle du ha kvar resterande 2.5M då?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är bara att köra in allt på en gång. Nu kommer börsen gå upp och du kommer att tjäna flera miljoner!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Snygg hijack av alias

  0
  Gravatar ikon för användaren
  P.B.
 2. Vit pil

  Personligen skulle jag inte gå in med någon stor summa idag. Alldeles för stor risk i relation till börsens höga värde.
  Efter repningen ligger vi nu bara runt 12% ned från högstanivån.
  Får vi ett stort börsfall så kan det ta 5-20 år innan du är +-0.

  Man bör ställa sig frågan om de ekonomiska utsikterna, med världen i lock down, företag som massvarslar, massvis av företag som går i konkurs, arbetslöshetsprognoser sämre än på decennier, att vi troligtvis är i början av pandemin, inget vaccin, om allt detta motsvarar ynka 12% nedgång och nu kommer det bara gå uppåt.

  Har vi någonsin sett liknande förutsättningar och haft en sådan liten nedgång?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Richard

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-18 klockan 10:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.