Investera 50 miljoner kr?
Sök:

Investera 50 miljoner kr?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sean

ställde för sedan frågan: Investera 50 miljoner kr?

Hej och tack för en underbar blogg och podd. Jag har en fråga när det gäller stora investeringar. Min bästa vän är en f.d. fotbollsproffs och han vill gå in på börsen med en rätt stor summa pengar. Hans problem är att han inte kan så mycket om det och vill inte vända sig till bankmän och okända människor då han bränts tidigare. Han vill att jag hjälper honom. Jag försöker skaffa så mycket info jag bara kan och goda råd av människor som kan och har den erfarenheten. Hans sparhorisont är 10 år och vill gärna leva av avkastningen samt se sitt kapital växa lagom mycket. Vilka råd kan ni ge mig? Vad ska jag tänka på när det gäller fördelningen? Ska man gå all in eller fördela det över 2-3 år? Jag har kollat på fondrobotar med och dom ser väldigt intressanta ut. Ska man ha med starka bolag som ger kontinuerlig utdelning blandat med index och räntor? Jag är tacksam för alla svar och råd jag kan få.

Mvh Anders

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag håller helt och hållet med Fredrik om att kontakta Henrik Tell.

Det andra som jag skulle rekommendera – trots att han blivit bränd – är att göra en ordentlig upphandling av kapitalförvaltningstjänster. Det finns nämligen många saker runt omkring som man kan behöva hjälp med och ett family office behöver inte vara dumt. Jag kan sätta er i kontakt med en god vän till mig som brukar upphandla den sortens tjänst åt rika företagare (förvaltar inte själv, utan är uppköpare åt klienten).

Det vill säga att man kontaktar en 10-15 kapitalförvaltare och sedan jämför man deras erbjudande, kommer med feedback på deras lösningar och sedan får man själv välja utifrån det. En inte helt ovanlig lösning brukar vara att man delar upp det i delar:

  • En del man förvaltar själv
  • En del man låter en fondrobot typ Lysa förvalta
  • En del man ger till kapitalförvaltare #1
  • En del man ger till kapitalförvaltare #2
  • En del man ger till kapitalförvaltare #3

Vill du ha kontakten, mejla mig på jan AT rikatillsammans.se.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag ger dig rådet att be din vän kontakta Henrik Tell på Effektiv Förmögenhetsförvaltning (https://effektivff.se). Han är en av landets få helt oberoende ekonomiska rådgivare för personer med stora förmögenheter. Han tar bara betalt för den tid han lägger ner. Inget procentuellt arvode.

/Fredrik

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-02 klockan 18:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.