Investera allt i kraftig nergång
Sök:

Investera allt i kraftig nergång

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tyra

ställde för sedan frågan: Investera allt i kraftig nergång

Hej,

Vi har ca 600tkr investerat i indexfonder och investmentbolag.

Vi har jobbat ihop ett kapital under alla år på ca 5 miljoner som sitter på konto. Har inga skulder.

Hur ska vi göra bäst med denna summa i dagsläget när allt bara rasar?

Man vet ju aldrig när det vänder upp igen om det är om en månad eller om 2 år.

Vi har en sparhorisont på ca 10 år.

 

Med vänliga hälsningar Tyra

Det finns 7 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ni har tiden på er sida och pengarna!

Är ingen expert men så här skulle jag göra

1 miljon på banken och spara 4 på börsen! Ha mycket tålamod!

Mvh

Mackan

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tänk på att vissa fonder har köpdag dagen efter. Så lägger ni en order en dag när det går ner och nästa dag en studs uppåt, så köper ni på studsen uppåt, som dagen efter kan rasa igen.

Å andra sidan svårt att tajma marknaden och ni har lång tid på er. Känns dock vanskligt att just nu gå all in på en gång.

Kanske hälften, hälften och sprida ut över åtminstone några månader. Då lär vi ju se hur det har gått med spridningen av viruset.w

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Risken att börsen fortsätter neråt är nog lite högre nu än normalt. Men oavsett vad jag tror, och eftersom ni har så lång sparhorisont, kan det väl inte göra någon jätte skada även om ni skulle vänta några månader till med investeringen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag skulle avvakta lite med att gå all in, men kanske köpa för 50000-100000 kr i veckan och se, när det vänder börja köp mer eller all in.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Roger när det vänder är det för sent redan, då har man missat möjligheten och köper efter att det har gått upp.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Lovisa du har väl varit med förut och vet hur det kan se ut på börsen, och borde veta att det inte går upp 30 %. Och tills dess att det vänder köpa lite varje vecka, för att sen gå all in.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    roger pettersson

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Med en så lång sparhorisont lönar sig nästan alltid aktier bäst, så jag hade valt en betydligt högre andel aktier/aktiefonder än vad ni har valt.

Att välja rätt ögonblick att investera är omöjligt, men man vet i alla fall säkert att det är bättre läge nu än för en månad sedan. Ni kan dela upp beloppet ni vill investera och sprida ut inköpen under en period av 1-2 år för att minska risken att köpa vid fel tillfälle.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Tyra!

Kolla in artikeln ”Fyra-Hinkar-Strategin” för att bygga en stabil ekonomisk grund så att ni kan ta hög risk med pengar som har en lång tidshorisont.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-12 klockan 05:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.