Investera allt på en gång eller sprida ut det?
Sök:

Investera allt på en gång eller sprida ut det?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan Fredholm

ställde för sedan frågan: Investera allt på en gång eller sprida ut det?

Hej Johan här!

Efter sommarjobbet har jag en summa pengar till för investering i tillex. indexfonder. Alternativen är att investera det på en gång eller sprida ut det månads vis. Investeringen är långsiktig. Ska man vara rädd för nedgång kommande år? Hur klarar man det psykologiskt att se pengarna gå ner i värde utan att sälja?

Tack//Johan

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har skrivit ett inlägg om detta ämne:

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Genom att inte titta för mycket på värdet alls. ;)

Själv har jag tur och drabbas inte så mycket av sådana känslor och behov att ”ingripa” och sälja. Minskar totalvärdet av mina investeringar så blir det bara så.

När jag administrerar min privatekonomi så brukar jag fokusera på totalsumman av mitt månadssparande och mitt kontantbuffer istället. Sedan tittar jag på min sparkvot och gör jag fina, färgglada grafer av de på mitt excel-ark. De värden är ganska stabila och går iaf inte ner när marknaden gör det. Sedan blir jag stolt när jag lyckades spara 35% och extra stolt när det närmar sig 50% på en månad.

Vad inte om det funkar för dig men det är mitt sätt att ’lura mig själv’ och inte hamna i fallgropen. ;)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-02 klockan 12:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂