Investera allt: Vilken hink?
Sök:

Investera allt: Vilken hink?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lucas Henriksson

ställde för sedan frågan: Investera allt: Vilken hink?

Jag har ca 300,000 kr som jag tänkte investera i Lysa. Jag har lyssnat på avsnitt #92 och tänker investera allt på en gång.

Om börsen hade varit låg/normal hade jag investerat mer i 90/10 än i 60/40 hinken. Nu när börsen är hög, ska man tänka annorlunda och försöka ”tajma” marknaden genom att placera mer i 60/40 hinken för att sedan omplacera vid ev nedgång?

Så alternativen jag tänker mig är:

 1. 90/10 = 70%; 60/40 30 %
 2. 90/10 = 50%; 60/40 50 %
 3. 90/10 = 30%; 60/40 70 %

Ser fram emot att höra vad ni har för ideer!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ska du tajma marknaden? NEJ, det går inte att säga hur börsen kommer att gå i framtiden. Minns för ett år sen att många var sjukt pessimistiska och lämnade börsen när vi fick nedgångar i slutet av 2018. De människorna missade eventuellt uppgångar på upp mot 40%, rätt tråkigt.

Hur du ska fördela pengarna är helt upp till dig, allt beror på tidshorisonten och vad du ska ha pengarna till. Placera dom så att du inte har magont om natten.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

Ett litet tillägg till svaret från A.

Fyra-hinkar är till för att strukturera hela din ekonomi, inte delar av den. Du får försöka räkna ut hur stora buffert- och mellanriskhinkarna ska vara.

Har du en buffert-hink redan? Mellanriskhinken ( 60/40) kan sen vara 3-7 gånger bufferthinken. Det belopp som blir över kan gå in i passiv och aktivhink med (+90% aktier).

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller helt med Kalle, Fyra Hinkarna är till för att just strukturera din ekonomi, se till att använda dom på det sättet och din ekonomi kommer troligtvis växa och vara stabil!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-13 klockan 07:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.