Investera arv i fondrobot
Sök:

Investera arv i fondrobot

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Persson

ställde för sedan frågan: Investera arv i fondrobot

Jag har 750 000 som jag inte kommer behöva närmsta 10-20 åren. Min plan är att investera dessa pengar i Avanza auto 6. Är detta en bra idé eller finns det något jag borde tänka på?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jättesvårt att säga något om utan att veta mer om hur helheten ser ut. Jag skulle överväga att titta på fyra-hinkar-principen för att först få rätt på risken i hela ekonomin. Därefter hade jag tittat på risknivå som jag behöver. Först därefter hade jag kollat på själva investeringen.

Jag personligen är inte ett stort fan av Avanza Auto då det inte är en fondrobot. Avanza själva säger (cudos till dem!) att om man vill ha en fondrobot så ska man välja Lysa eftersom Avanza Auto är en fond. För mig brukar faller det på att den är marginellt dyrare och lite sämre (även om det är bättre än många andra alternativ).

Lycka till med ditt beslut. 👍

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-06 klockan 12:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂