Investera CSN-lån för studier i två år på 50%
Sök:

Investera CSN-lån för studier i två år på 50%

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Droemster

ställde för sedan frågan: Investera CSN-lån för studier i två år på 50%

Hej! Jag ser att en del investerar sitt CSN-lån och är själv intresserad av att göra det. Dock kommer jag att bara studera i två år på 50% – och undrar därför om det är värt att ta lån för att göra det?

Jag kommer aldrig kunna arbeta mer än 50%. Utbildningen i fråga är en YH-utbildning och jag hoppas att den kommer att leda till jobb.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är helt upp till dig att bestämma hur stor risk du är villig att ta.

Låg ränta, ja. Men billiga pengar finns överallt i dagens ränteklimat. Tex har ju Avanza sitt ”superlån” med 0% ränta. Trots det skulle jag bli chockad om mer än 1% av Avanzianer har vågat ta det lånet.

AP7 Såfa har belånat sin portfölj, och därmed har nästan alla svenskar en belånad pensionsportfölj. Men PPM utgör en väldigt liten del av vår totala pension.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-02 klockan 15:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.