Investera en engångssumma
Sök:

Investera en engångssumma

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Arvid

ställde för sedan frågan: Investera en engångssumma

Hej. Jag har ett månadssparande i indexfonder med låg avgift som jag är nöjd med, och kommer fortsätta med detta. Nu har jag emellertid några hundra tusen som kommit in på lönekontot i samband med en fastighetsförsäljning, och nu känns det svårare. Hur ska man tänka där? Det är inte pengar jag behöver i närtid, men ska jag verkligen lägga allt i månadssparportföljen? Risken är väl då att man går in vid helt fel tillfälle? Eller ska jag bara öka månadsöverföringen och låta pengarna succesivt gå in i indexfonderna?

Tar tacksamt emot tips kring hur jag bör tänka kring detta. Det är inte aktuellt att lägga en massa tid på att investera i aktier eller något annat man måste följa. Det ska räcka att kolla hur det går med pengarna 1-2 gånger om året.

 

Stort tack

 

/ Arvid

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag hade puttat in kapitalet successivt under kanske 6 månader i fonderna.

Frågan är ju också vad ditt sparmål är? Jag hade gått efter fyra hinkar och fyllt på i låg/mellan/högrisk delar beroende på hur jag låg till.

/Klas

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tackar. Tanken är att pengarna ska gå till ett gott pensionärsliv om 25 år…

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Arvid

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-25 klockan 20:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.