Investera en miljon - både till barn och pension
Sök:

Investera en miljon – både till barn och pension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria

Den här artikeln publicerades 2017-09-19 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Investera en miljon – både till barn och pension

Hej,

 

Min pappa gick nyligen bort och lämnade mig en miljon kr i arv.

Jag vill investera dessa pengar långsiktigt.

Dels som en grundplåt till mina barn när de växer upp och ska köpa lägenhet (tidigast om 10 år) dels vill jag ha en bra investering för pensionen.

Idag tjänar jag 45′ och löneväxlar 2000 kr/mån.

Hur investerar jag bäst denna miljon?

Allt på en gång i RikaTillsammans-portföljen?

Nordnet – Avanza?

Sluta löneväxla?

 

Tack på förhand!

 

Hälsningar

Maria

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Maria,

Jag sitter i en mycket liknande ”situation” :)

Jag har skrivit en liknande fråga med en del info här https://rikatillsammans.se/fragor/borja-investera-langsiktigt-storre-summa-pengar-idag/

Jag tror vi båda kan ha nytta av de svar få får in.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-19 klockan 12:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.