Investera (för mig) större belopp till pension, 15+ år, idag eller sitta lugn i båten tills USA valet?
Sök:

Investera (för mig) större belopp till pension, 15+ år, idag eller sitta lugn i båten tills USA valet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av A

ställde för sedan frågan: Investera (för mig) större belopp till pension, 15+ år, idag eller sitta lugn i båten tills USA valet?

Jag har drygt 100.000 som jag sålt av från aktiefonddepåer i andra banker. Det är pengar som inte ska röras på minst 15 år. Jag vet att jag vill investera hela beloppet i barnportföljen och sen bara låta dem vara…frågan är om man ska göra det nu idag/denna vecka…1 månad före Usa-valet?  Eller om det är en större oro än vanligt just nu inför valet? Ska jag bara investera 50% nu och 50% senare…? Vad skulle ni gjort?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

20.000 varje vecka är en bra kompromiss som jag skulle köra på.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kör 50% nu och 50% efter valet, eller 20% per vecka som Björn rekommenderat. Då slipper du oroa dig huruvida det var en bra tidpunkt eller inte. Det är omöjligt att veta var börsen kommer stå om 2 månader.

Du nämnde det inte, så jag skulle också rekommendera att månadsspara i din nya portfölj.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar. Glömde skriva att jag redan månadssparar i Nybörjar och Barnportföljen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  A

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Varför skulle valet påverka börsen? Den kanske rör på sig lite, men valet kommer förmodligen inte krascha börsen pga det. Jag skulle investerat allt nu. Själv kör jag på som vanligt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack..haha…så av 3 svar fick jag 3 olika sätt att göra det på…:)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-09 klockan 10:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.