Investera genom bolag
Sök:

Investera genom bolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Colin

ställde för sedan frågan: Investera genom bolag

Hej! Jag läst här på bloggen att det skulle vara bättra att investera särskilt i onoterade bolag genom sitt bolag. I sä fall, vilken bolag form passar bäst? Jag funderar på ett holding bolag till exempel ABC holding AB. Vad är bäst. Tackar i förhand för svaret.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

I min värld är ett holdingbolag ett bolag som äger majoriteten av aktierna i ett eller flera bolag. Dessa bolag kallas då för dotterbolag Jag tror att du menar ett vanligt aktiebolag.

Risknivån i onoterade bolag är mycket hög, varför jag avråder alla småsparare för denna typ av placeringar.

Har du gott om pengar, eller  redan ett aktiebolag med god likviditet, så kan det kanske vara intressant att placera en del sparande på detta sätt. Detta under förutsättning att du läst på rejält om de bolag som bolaget skall investera i.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Nestor! Tack för svaret. Då menar du att det är bäst med ett vanligt aktiebolag sen sparar man genom sitt bolag om man vill inte spara som privat even som småsparare.

  Tackar, Colin

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Colin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-30 klockan 12:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.