Investera i bostad utomlands för uthyrning
Sök:

Investera i bostad utomlands för uthyrning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av SG

ställde för sedan frågan: Investera i bostad utomlands för uthyrning

Hej,

Vi funderar på att investera i en bostad i Spanien för eget bruk men också uthyrning. Priserna har stigit de senaste åren men prognoserna pekar på fortsatt stigande priser under 2020.

I fastigheten som vi har tittat har likvärdiga lägenheter en beläggning på ca 40 v uthyrning /år som genererar ca 4-5 % avkastning. Med tanke på att vi även investerar för att själva vara där så är det bra med dagens uthyrningsbeöäggning men så klart en risk om efterfrågan minskar.

Det som oroar oss är den eventuella lågkonjunktur vi närmar oss. Någon som har kunskap om hur uthyrningsmarknaden på semesterbostäder påverkades under senaste lågkonjunkturen?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-13 klockan 12:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.