Investera i en akties nedgång?
Sök:

Investera i en akties nedgång?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kenneth Hedlund

ställde för sedan frågan: Investera i en akties nedgång?

kan man investera I en akties nedgång? Dvs jag vill investera pengar på att usa vapenföretag för sänkta aktiekurser.  Optioner?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Generellt sett förlorar du ca 1,5 % på att försöka tajma marknaden. Du kanske lyckas någon gång…men de flesta gångerna inte.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om jag inte fattar frågan helt fel så är ju det du efterfrågar att ”blanka” en aktie, så ja det är möjligt.

Mer info här: https://www.avanza.se/lar-dig-mer/avanza-akademin/aktier/vad-ar-blankning-hur-fungerar-det.html

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-15 klockan 12:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.