Investera i GULD via Auvesta eller Bullionvault?
Sök:

Investera i GULD via Auvesta eller Bullionvault?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tommy Schröder

ställde för sedan frågan: Investera i GULD via Auvesta eller Bullionvault?

Hej!

Jag är intresserad av att börja investera i Guld via guldförmedlare. Jag är inte så super påläst och tänkte då kolla med er som har bättre koll.

Vad är skillnaderna mellan dessa guldförmedlare Auvesta och Bullionvault gällande avgifter? Månadssparande? Hur stora summor måste man investera för att det ska vara ”lönsamt”?

Ja helt enkelt för och nackdelar beroende på vilka kriterier man har på sin investering.

Tack på förhand!

MVH
/Tommy

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Just guldförmedlare är svåra att jämföra då det ofta skiftar mycket i struktur. Det som man behöver göra när man jämför är att kolla vad kostar det att

 • Bli kund och öppna konto
 • Köpa guldet
 • Äga guldet
 • Sälja guldet

under den tidsperiod man avser att hålla guldet. T.ex. säg att man ska äga guldet under 1 år, vad kostar mig då att öppna konto, köpa guldet, äga guldet under perioden och sedan sälja det.

Jag själv är förtjust i BullionVault (annonslänk) då de enligt mig är billigast. Men de tar en minsta avgift på 4 USD i månaden oavsett belopp. På ett år blir det således ca 500 kr oavsett kapital. Det gör ju att till och med med 10 000 kr, så blir det 5 procent i avgift och det är väldigt mycket. Därför brukar jag rekommendera minst 50 000 kr, så att man kommer ner så att avgiften motsvarar ca 1 procent av beloppet eller mindre.

Lycka till och återkom om du har fler frågor. Använd gärna min sponsrade länk när du köper guldet från BullionVault (annonslänk) om du bestämmer dig för dem.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar! Då ska jag jämföra dessa två guldförmedlare nu när jag har lite mer vägledning om vilka kriterier jag ska titta på.
  Jag kommer använda din länk om jag köper via BullionVault! :)

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Tommy
 2. Vit pil

  Hej Tommy. Hur har det gått med din research? Jag funderar på exakt samma sak nämligen… Skriv gärna några rader om/när du har hunnit kika på alternativen. Önskar dig lycka till!

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-20 klockan 10:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.