Investera i hyresfastigheter i usa via obligationer - för bra för att vara sant?
Sök:

Investera i hyresfastigheter i usa via obligationer – för bra för att vara sant?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fru nyfiken

ställde för sedan frågan: Investera i hyresfastigheter i usa via obligationer – för bra för att vara sant?

Hej Jan och alla andra,

Många är intresserade av att investera i hyresfastigheter eftersom det ger en stabil avkastning, och att göra det i i Ohio, Usa, verkar enligt många vara fördelaktigt. Det finns ett företag baserat i London (svensk vd) som ställer ut obligationer där den underliggande tillgången är fastigheter i just Ohio. rikakvinnor.se har ett samarbete med dem och en öppen ”investeringsrunda” nu i aug. Avkastningen är 16% per år, Löptid 5 år.

 

Jag funderar nu på om den här möjligheten är för bra för att vara sann, och försöker göra research om framförallt bolaget, ägarna, och rikakvinnor.se. Vad vet ni andra om detta? Har ngn använt deras produkt? Är ni nöjda?

Har du Jan övervägt att investera i detta el liknande? Varför/varför inte?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tycker du själv att kombinationen av 16% årlig avkastning och hävdad låg risk låter förtroendegivande? Jag avråder dig från att satsa på det där.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ohio av alla ställen! Tillhör det amerikanska så kallade rostbältet med sin höga arbetslöshet. 16 procents avkastning med låg risk hur seriöst låter detta?

Jag noterar att bolaget som äger rikakvinnor startades 2017. År 2018 omsatte man 202 000 kr och gjorde en förlust på 36 000 kr. Inte Wallenberg direkt….

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    HaHa! Den här hemsidans kallar Jans ”mentor” och hans bild finns på ”tacksamhetsväggen”. På vilket sätt är Rikatillsammans.se samarbetspartner?

    2+
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-04 klockan 17:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.