Investera i Indien
Sök:

Investera i Indien

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Investera i Indien

Hej har redan månadsspar i två tillväxtfonder men börjar bli lite sugen på att också ha ett framtida långsiktigt sparande för bara Indien. Har letat lite och hittat dessa två som verkar intressanta.

Ishares msci india etf                         avgift 0,65

Ishares msci india small-cap etf       avgift 0,74

Tankar om dessa ? Eller tips om bättre mottages.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Dessa ETF:er ser intressanta ut, min fundering är bara om vi verkligen kan handla med dem nu då de är amerikanska…? Med tanke på Mifid II

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vid låga belopp och månadsspar (som jag satsar på) blir etf-handel dyrt, courtaget äter upp stora delar av kapitalet.

Jag satsar därför på fonder och mitt Indienval är Danske Invest SICAV India A (USD) | Förvaltningsavgift 1,7% | Växlingsavgift 0,25% (Nordnet)

//Christian (sazina på Shareville)

 

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som Christian så kan det bli dyrt att investera mindre summor i ETF:er, så om de är ett bra alternativ beror lite på förutsättningarna :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Elin Agorelius
 2. Vit pil

  Och jag kan väl balansera mitt tidigare svar. Courtage är ju en engångsavgift (om man har köp och behåll strategi) och därför inte något som ska avskräcka om man vill handla med ETF:er. En engångsavgift på ett par procent sett över en 20-årig placeringshorisont är ju inget att hänga upp sig på.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Christian

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-02 klockan 19:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.