Investera i masker, ta ett privatlån?
Sök:

Investera i masker, ta ett privatlån?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Estas

ställde för sedan frågan: Investera i masker, ta ett privatlån?

Hej allihopa,

 

Jag har kontakter i Kina som håller på stort med medicin+ masker. Allt är EC cecrtifikerat och propert, inga problem där.  Jag har också en vän i Estland som berättar att det är väldigt ont om masker just nu .

1+1=2 or Longstory short, jag tänkte investera 300 000 kr med vännen och skicka det till Estland. Problemet är, min vän är duktig businessman och det är inte jag ännu. ;(

Jag har inga 150 000 att investera och jag har aldrig gjort något likt förr. Ung och dum=)

Däremot så är jag säker att det går att sälja masker, vi har redan kontaktat visa köpare, en advokat osv eftersom vännen är duktigt så oroar dig mig inte lika mycket. Allt som krävs från mig är mina kontakter i Kina som är också goda vänner till mig och 150 000 som jag inte har. Jag behöver tips på att ta lån som inte kommer att ruinera mig.

Är det något ide att starta ett företag och ta ett företags lån. Is Lendo the only way? Pls help kind sirs and ladies.

Det finns 5 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Förstår inte riktigt. Du ska ta ett privatlån med ~4% ränta eller mer på 150,000 och skicka dessa till någon person i Estland. Det låter som du håller på att bli blåst. Om jag var din vän och businessman skulle jag aldrig utsätta dig för en sådan risk. I Kina producerade de en massa s.k surgical masks. Dessa kan vem som helst producera vart som helst med lite tyg. De snäppet bättre N95 masker kräver en speciell tillverkningsprocess med ett speciellt tyg och tror inte att det är sådana. Socialstyrelsen är i direkt kontakt med tillverkare, på fabriksnivå.

Extremt hög risk. Håll dig borta.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Estas,

Om du inte har 150 000 kr idag; vilken besvärlig situation kommer du att sätta dig i om du lånar pengar som sedan går upp i rök?

Investera aldrig pengar du inte har råd att förlora.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hoppas att detta var ett aprilskämt. ALDRIG att du ska göra en sådan deal. Du chansar med 150.000kr, som du inte har idag. Den inställningen leder troligen till lyxfällan eller fogden.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jan brukar citera sin tidigare mentor Claes-Erik N:

När en person med pengar träffar en person med erfarenhet sker alltid samma sak. Personen med pengarna får erfarenheten och personen med erfarenheten får pengarna.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du behöver inte skicka pengar nånstans, om du har köpare i sverige så har jag masker som vi kan sälja

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-31 klockan 23:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.