Investera i Mikrobryggerier?
Sök:

Investera i Mikrobryggerier?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christopher

ställde för sedan frågan: Investera i Mikrobryggerier?

Hej! Som vanligt vill jag böra med att tacka för en grym blogg & podd!

Jag har googlat endel efter åsikter om att investera i mikrobryggerier utan att ha hittat så jättemycket.

Jag hittade denna länk på nätet http://aktiedrottningen.se/2019/05/09/investera-i-mikrobryggerier/

http://www.klackabacken.se/sida/emission-2019 Detta bryggeriets nyemission går ut den 10 Juni.

Jag förstår att denna typen av investering endast passar i lekhinken och att bryggeriernas värdering är hög.

 

Det finns många kloka läsare här i Frågor&Svar och jag tänkte kolla hur ni ser på detta?

Skulle detta kunna vara något att investera i på längre sikt?

 

MVH

Christopher

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Christopher!

Absolut så kan det vara en möjlighet i att investera i något bra, däremot som du säger är det en väldigt hög risk.

Just mikrobryggerier verkar vara en stor hype just nu och många av dessa försöker just nu hitta kapital när möjligheten finns, många av bryggerierna som har sökt kapital har iaf jag ansett varit väldigt högt värderade och har undvikit att investera.

Vad är det du anser är intressant i just detta mikrobryggeriet och varför vill du investera i just mikrobryggerier?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej, Jag hade faktiskt aldrig hört talas om just det bryggeriet men det dök upp i mitt facebook flöde pga min sökhistorik hehe.
  Jag har själv hållt på lite med hembryggning av öl tidigare. Men främsta anledningen är att försöka hitta en hypad marknad med potential för en bra investering. Men jag tror jag fortsatt avstår pga den höga risken.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christopher

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du har ju svaren i aktiedrottningens analys.

Risknivån är hög. Chansen finns förstås att något av bryggerierna blir ett nytt Kopparberg, men då kan du ju lika gärna köpa den aktien direkt.

I likhet med fotbollsaktier är detta en kul grej med viss vinstchans, men som långsiktigt sparande är det riskfyllt.

Tag Poppels som inte ens besvärat sig med att lämna siffrorna för 2018. Detta är ju ingen investering utan en möjlighet att för 2000 kr vara med på några event, samt en liten möjlighet att bryggeriet blir en jättehit.

Vill du ha en rimlig riskprofil så lägg inga stora pengar på microbryggerier. Är du däremot en chanstagare som gillar öl, kan det kanske vara något. Lycka till!

 

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-04 klockan 12:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂