Investera i Miris Holding eller inte?
Sök:

Investera i Miris Holding eller inte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Zacke

ställde för sedan frågan: Investera i Miris Holding eller inte?

 

(Skriver min fråga igen, eftersom jag glömde kryssa i kategori)

 

Jag är 20 år gammal och har satt in lite fickpengar i aktier mellan varven i drygt ett år. Jag är alltså en nybörjare, men känner att jag börjar få lite bättre kläm på det hela. Hittills har jag investerat i så att säga ”säkra” och stora bolag som varit bra på att betala avkastning, t.ex. Hufvudstaden. Min portfölj består mestadels utav sådana bolag, men under senare tider har jag fattat intresse för ”chansaktier”. Jag har inte för avsikt att slänga en stor summa pengar på den här typen av aktier, men jag känner att jag vill testa lägga lite och se vad som händer.

Nu till min fråga: Hur skulle ni analysera Miris Holding och finns det någon större chans till tillväxt? För de som inte känner till företaget så utvecklar de produkter som används vid analys av bröstmjölk. Detta för att kunna ge prematura barn den rätta näringen. Om jag har förstått det rätt så finns det inte särskilt mycket konkurrens i den här branschen och eftersom de blev godkända av FDA har de nu fått lov att sälja i USA. Om de nu blir världsledande och får ut sin produkt ordentligt på marknaden, så borde väl aktiekursen kunna stiga markant?

Finns det pengar i detta? Kan aktien skjuta i höjden? Är branschen tillräckligt stor för att kunna generera ordentliga pengar?

Mvh,

Z

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

2018 omsatte bolaget 15 miljoner och förlorade 9 miljoner. Det var ändå ett fall framåt. 2017 omsatte bolaget 13 miljoner och förlorade 14 miljoner.

Inga vackra siffror precis! Visst, bolaget kan vända och bli lönsamt. Det kan även gå i konkurs.

Du måste vara medveten om den höga risknivån, och satsa inte mer pengar än vad du kan undvara.

Bolaget har lämnat positiva kommunikéer, men å andra sidan brukar förhoppningsbolag alltid göra detta.

Du kan bedöma vilken risk du vill ta bättre än någon annan. Själv satsar jag aldrig pengar i denna typ av bolag.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Det är intressant är att bolaget försökte att sälja sina produkter i Kina men misslyckades. Däremot lyckades i Japan och USA. Japan har födelsetal allt mindre. Det är en välkänt fakta. Den japanska regeringen uppmuntrar folk att skapa barn genom bidrag!

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-14 klockan 00:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.