Investera i Miris Holding eller inte?
Sök:

Investera i Miris Holding eller inte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Zacke

ställde för sedan frågan: Investera i Miris Holding eller inte?

Jag är 20 år gammal och har satt in lite fickpengar i aktier mellan varven i drygt ett år. Jag är alltså en nybörjare, men känner att jag börjar få lite bättre kläm på det hela. Hittills har jag investerat i så att säga ”säkra” och stora bolag som varit bra på att betala avkastning, t.ex. Hufvudstaden. Min portfölj består mestadels utav sådana bolag, men under senare tider har jag fattat intresse för ”chansaktier”. Jag har inte för avsikt att slänga en stor summa pengar på den här typen av aktier, men jag känner att jag vill testa lägga lite och se vad som händer.

Nu till min fråga: Hur skulle ni analysera Miris Holding och finns det någon större chans till tillväxt? För de som inte känner till företaget så utvecklar de produkter som används vid analys av bröstmjölk. Detta för att kunna ge prematura barn den rätta näringen. Om jag har förstått det rätt så finns det inte särskilt mycket konkurrens i den här branschen och eftersom de blev godkända av FDA har de nu fått lov att sälja i USA. Om de nu blir världsledande och får ut sin produkt ordentligt på marknaden, så borde väl aktiekursen kunna stiga markant?

Finns det pengar i detta? Kan aktien skjuta i höjden? Är branschen tillräckligt stor för att kunna generera ordentliga pengar?

Mvh,

Z

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Zacke!

Har inga åsikter angående det specifika bolaget.
Däremot tycker jag att du ska vara väldigt kritisk när du handlar med aktier som just är utvecklingsbolag, forskningsbolag, medtech mm. Det låter oftast väldigt lovande med dessa produkter och bolaget ”lovar” väldigt mycket, men att granska bolaget och verkligen förstå att du kan förlora alla pengar du har investerat!

Visst, du kan säkert tjäna mycket pengar om det skulle lyckas, men det är inte någon stor andel av dessa bolag som verkligen lyckas!

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-14 klockan 00:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.