Investera i olika indexfonder
Sök:

Investera i olika indexfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

Den här artikeln publicerades 2017-04-10 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Investera i olika indexfonder

Om han har ca 200k sparat. Låter det dom en bra idé att sätta en 1/3 på en global index fond, 1/3 på en svensk index fond och 1/3 på en global fond?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag menade 1/3 Sverige 1/3 Europa 1/3 GLOBAL.

Sverige: Handelsbanken Sverige Index Criteria

Global: Handelsbanken Global Index Criteria

Europa: Handelsbanken Europafond

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Karl,
Förutsatt att du tänker dig ett sparande med väldigt lång tidshorisont och är medveten om att det är väldigt stor vikt i aktier (du kommer kunna förlora stora delar av ditt sparande på kort tid) så tycker jag att det är en rimlig uppdelning. Det finns bättre fonder än de som du har listat, om du har t ex. ett nordnet konto så kan du få t ex. en sverigefond med 0% avgift.

Om du inte har Nordnet så bör du skaffa det, om inte annat så inför framtiden.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-10 klockan 16:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.