Investera i p2p bolaget BROCC är dom seriösa ,eller tar man stor risk med pengarna?
Sök:

Investera i p2p bolaget BROCC är dom seriösa ,eller tar man stor risk med pengarna?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter Ramén

ställde för sedan frågan: Investera i p2p bolaget BROCC är dom seriösa ,eller tar man stor risk med pengarna?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag har ingen personlig erfarenhet av dem, men kollade runt lite. De har tillstånd av Finansinspektionen, vilket är en bra första punkt att kolla på ifall något är seriöst eller ej. När man tittar på omdömen så är det övervägande goda omdömen. Överlag verkar det likvärdigt med konkurrenten Lendify, som också kör P2P.

Risk är det absolut, du lånar ändå ut dina pengar till någon och tar därmed en kreditrisk. Om den som lånat inte betalar så blir det en kreditförlust.

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har använt Brocc i ett år. Funderar lite över samma sak. Hur beräknar man risk. Jag har satt lite pengar procentuellt m tanke på bolagsrisken Svårt att bedöma detta i med att avkastningen ändå är rätt låg ca 6% samtidigt som pengarna är rätt bundna, rätt svårt att avgöra hur snabbt man kan få ut pengarna om man måste. Tror jag fattat rätt att ca85% går att få ut rätta snabbt, resten tar längre tid. Sen har vi bolagsrisken. Hur värderar man den? Jan det vore toppen men en artikel om p2p marknaden och de spelare som finns där. Savelend, Lendify, Brocc, Kreditbörsen…

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-08 klockan 10:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.