Investera i råvaror (guld?) på Avanza och/eller Handelsbanken
Sök:

Investera i råvaror (guld?) på Avanza och/eller Handelsbanken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av G

ställde för sedan frågan: Investera i råvaror (guld?) på Avanza och/eller Handelsbanken

Hej!

Jag har mina portföljer på Avanza och Handelsbanken och det trivs jag bra med. har ganska stora summor investerade i globala fonder samt aktier i investmentbolag och även en hel del räntefonder. Jag är överlag nöjd med mina placeringar. Dock har jag inte investerat i varken guld eller andra råvaror någon gång i mitt liv. Jag har sett att Jan verkar ha lite guld i alla sina portföljer jag har även från flera källor hört att guld och andra råvaror är lågt värderade kontra aktiemarknaden.

Hur går jag nu praktiskt till.
Finns det vettiga guldfonder att nå ifrån Avanza eller Handelsbanken?
Borde man även ha andra råvarufonder?
Har lyssnat på poddavsnitten om guld men mest fått höra att man bölr ha guld i sin portfölj, De fondtips jsag hört har också riktat sig till Nordnet användrare men vad finns på avanza?

Lämna gärna ett boktips också! Min senaste läsning är Sapiens av Yuval Noah Harari vilken jag varmt rekommenderar.

Mvh G

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Tyvärr så finns det inte nå bra produkter på Avanza med guldexponering, det är Nordnet som gäller för att nå just guldexponeringen.

Att investera i råvaror tycker iaf jag ör väldigt speciellt och svårt, visst, guld är en sak men när du ska investera i andra råvaror så handlar det om utbud och efterfrågan på just den råvaran i samhällen och inte som en hedge mot aktiemarknaden. Tycker därför det blir svårt att spekulera i vilken råvara som kommer behövas mer i den närmsta framtiden.

Jag tycker att det räcker med exponering mot guld men man får absolut kolla vidare själv om man vill!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för bra svar! Jag hoppas ett bra alternativ för en guldexponering snart kommer till Avanza. Har iaf idag skaffat ett konto hos Nordnet 🙂

  0
  Gravatar ikon för användaren
  G

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Avanza guld är en tracker som är sannolikt lättaste sättet att få exponerng mot guldpriset. Avgiften är ok och produkten påstås vara säkrad av JP Morgan har jag för mig. Så länge inte vi talar 30-tals recession (och även då) bör produkten vara säker. Niklas Investeraren Andersson har en genomgång om den i Avanzapodden.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Trackers är absolut ett sätt att få exponering, men dom ligger nog längst ned på min lista om jag fick välja vilken exponeringstyp jag vill ha. Hade därför valt att ha det på Nordnet i ETF:er istället.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-03 klockan 20:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.