Investera maj 2018
Sök:

Investera maj 2018

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av PC

ställde för sedan frågan: Investera maj 2018

Jag har idag 300 000 kr på nollräntesparkonto som jag tänkt investera i någon indexfond för långsiktig avkastning. Dock tror ju många på en börsnedgång, frågan är inte OM, utan NÄR den kommer. Det känns ju smartast att köpa efter nedgången, och i avvaktan på nedgången ligger mina pengar på sparkontot och väntar..

Hur ser Ni på detta resonemang? Vilka alternativ har jag?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle råda dig att läsa här på Jans blogg om fyra-hinkar-strategin. Gällande en börsnedgång så kan ingen förutspå framtiden, att den kommer tror jag garanterat, det kan vara 1,2, eller 5 år framåt. Att försöka tajma marknaden kan resultera i att du står utanför för länge och på så sätt förlorar avkastning.

Om verkligen vill ha pengar att investera när marknaden dippar sätt av x % av pengarna på ett sparkonto med någon form av ränta och investera resten.

 

Hoppas det hjälpte något

 

Mvh Andreas

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

@PC:

Kolla Santander Spar+. Där får du 0,85% i sparränta. Då minskar du i alla fall inflationens påverkan med 30%.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-29 klockan 08:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.