Investera o placera 10.000 kr
Sök:

Investera o placera 10.000 kr

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tina

ställde för sedan frågan: Investera o placera 10.000 kr

Hej, har följt med och läst dina artiklar ett tag och blir mycket inspirerad och har tagit till mig flera av dina råd. Tack för det! Hur ser ni på att gå in i en nybörjarportfölj med en kontantinsats 50.000 och spara ca 5000 KR /mån  i 10-15 år?

Så här ser min egen global-mix ut: 10.000 KR

SPP Aktiefond Global A 40%

LF global Indexnära 40%

LF tillväxtmarknad Indexnära 20%

Tacksam för råd!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ska dubbelkolla så jag uppfattade frågan rätt: Du tänker alltså påbörja en portfölj och börja med 50.000 och sedan sparar ca 5000 i månaden, eller? Alla de tre fonderna du föreslog finns med på listan över de Bästa fonderna 2018 på bloggen, så bra val!

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Ska man köra på Nybörjarportföljen som skrivs om här så rekommenderas 45% globalfonder, 15% Sverigefonder, 20% korta räntefonder och 20% långa räntefonder.

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

På den långa sikt du skriver, 10-15 år så kan även Barnportföljen vara ett alternativ, passar på den sikten och har högre beräknad avkastning.

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Lycka till med sparandet!

Vänligen

Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Tina.
  Själv tycker jag att du har valt riktigt bra fonder och fördelning i %.Riktigt bra för månadssparande.Kör så som du har tänkt från början. Själv kör jag 100% LF Global inx. Ingen vet om framtiden och idag finns det ingen rätt eller fel portfölj,bra eller dålig portfölj. Hur man gör idag det för man se resultat om 15 år. Lycka till.
  Mvh.jacke77

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-01 klockan 09:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.