Investera och spara
Sök:

Investera och spara

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria

ställde för sedan frågan: Investera och spara

Hej.

Jag är en ensamstående mamma och student med 3 barn 47 år Låg inkomst

Jag har en total förmögenhet på 580.000 kronor på ett sparkonto i Handelsbanken samt en Sverigefond på ca 50.000 kronor i Handelsbanken Jag bor i en obelånad bostadsrätt med säljvärde ca 1,7 miljoner

Jag har varit ”rädd” för att investera eller ens röra vid dessa pengar men vill nu börja efter att ha lyssnat och läst på Rika Tillsammans. Jag vill investera, ev sälja fonden, kanske sälja bostad men jag vet inte alls vad jag ska göra för att styra rätt

Jag vill gärna få råd vad jag ska göra, tänka med dessa pengar, fonden och bostadsrätten

Tack!

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Behåll bostadsrätten, det är din pensionsförsäkring!

Dom där 580000, investera hälften och spar resten! Hade valt en globalfond, Spiltan Sverige Investmentbolag och Tin Fonder som krydda!

Låt fonden på handelsbanken leva vidare men spar inget!

Är ingen expert men så hade jag gjort

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Maria

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Maria!

Att sälja din bostad tycker jag inte låter som en bra idé. Däremot att investera de 580 000kr du har liggande på ett sparkonto skulle kunna vara en idé, men då får man kolla på vilken tidshorisont du behöver pengarna på.
Läs gärna Jans artikel om ”Fyra-Hinkar-Strategin” innan du börja investera, en väldigt bra artikel som förklarar hur du kan lägga upp din ekonomi för att den ska fungera i alla väder!

Läs den och kom gärna tillbaka med fler frågor sen om något mer dyker upp!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-28 klockan 08:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.