Investera på relativt kort tidsperspektiv!
Sök:

Investera på relativt kort tidsperspektiv!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik Ekman

ställde för sedan frågan: Investera på relativt kort tidsperspektiv!

Hej,

Jag har fått pengar över efter en fastighetsförsäljning. Denna summa vill jag förvalta över en tid på 10-15 år och funderar på vilket som är bäst. Har tittat på mycket av de olika spar/investerings varianterna ni har.

Om jag tittar säkert verkar Rik tillsamman vara en stabil men långsamväxande kombination, men var det en kalkyl på ca 8% per år ni räknade på denna?

För att se på en mer aggressiv placering skulle Barnportföljen vara något att använda sig av. Men vilken kalkylerad procentuell avkastning skulle det vara ungefär på den?

Jag tycker det är jätte svårt att välja, men har förstått att en engångsinvestering är bäst, samtidigt som jag kommer att spara ca 3000-4000:- per månad från min lön.

Vet att ni inte kan göra valet åt mig men det vore intressant att få era funderingar på hur ni skulle tänka om ni var i samma situation som jag.

Med vänliga hälsningar

Henrik Ekman

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

10-15 år är ändå en lång tidshorisont i detta sammanhang så Barnportföljen som rekommenderas på 10+ år verkar kunna passa. Där är beräknad avkastning snitt 8% per år (obs, genomsnitt. Kan vara mer ett år och mindre ett annat) och Nybörjarportföljen som jag gissar du menar med Rik Tillsamman har beräknad avkastning på 5,5% per år.

 

Att månadsspara är alltid bra för kontinuitet, så jättebra att du planerat det.

 

Lycka till!

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-10 klockan 21:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.