Investera pengar från lägenhetsvinst
Sök:

Investera pengar från lägenhetsvinst

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Wendela Johansson

ställde för sedan frågan: Investera pengar från lägenhetsvinst

Hej! Jag har nyligen sålt en lägenhet och har nu en stor summa pengar att röra mig med. Då jag ska flytta utomlands kommer jag inte behöva köpa bostad inom närmsta 4-5 åren. Jag står inför alternativen att köpa en lägenhet utan lån och hyra ut, eller placera pengar i fonder. Är såklart mån om att låta pengarna växa över tid men det viktigaste är att jag inte gör något förhastat då jag känner ett ansvar gentemot dom personer vars livsverk jag nu har att göra med. Då jag inte är så bevandrad inom området gör det mig rätt stressad att fatta ett beslut, samtidigt som jag vill tänka själv och inte låta någon annan bestämma åt mig. Jag gillar ditt sätt att se på pengar och ekonomi, vilken skiljer sig en del från den jag är uppvuxen med och vänder mig därför till dig. Hur skulle du tänka i min sits?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Wendela,

Hade jag vart i din sits och inte varit så värst insatt så hade jag investerat dessa pengar hos Lysa. Där har du ett enkelt och billigt alternativ som du kan känna dig trygg hos. Att köpa en fastighet och hyra ut är ingen dum ide, men det kräver mycket mer arbete om man jämför med att investera i fonder (speciellt genom en fondrobot).

//Drojn

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Wendela!

Läs gärna lite artiklar som Jan har skrivit, t.ex ”Fyra-Hinkar-Strategin”, ett bra sätt att lägga upp din ekonomi för stabilitet och långsiktighet!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-04 klockan 12:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂