Investera pengarna i madrassen
Sök:

Investera pengarna i madrassen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av jompa

ställde för sedan frågan: Investera pengarna i madrassen

Hej,

I dagsläget månadsspar jag 70/15/15% i Global/Spiltan/LFindexnära. Jag har sparat mer pengar än jag har investerat varje månad och det har ackumulerat ”pengar i madrassen”. Detta är pengar jag vill investera i ovanstående fonder.

Vi säger att jag sparar 10 000 i månaden och investerar 3 000. Vi säger att på kontot finns 100k.

Hur ska jag lägga upp fondköpen varje månad? Vill skydda mig från att köpa på toppen.

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

I så fall så sprider du helt enkelt ut inköpen över en längre period, 1-2 år. Du kan köpa varje månad eller mer sällan, det är mest en smaksak.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jompa!

Detta gör du lätt genom att öka upp ditt månadssparande i investeringar högre än ditt månadssparande från din lön.
Så om du vill lägga in dessa under t.ex ett år så får du ta summan du har på sidan om, som du vill investera, och dela den med 12. Då får du ut hur mycket mer du ska månadsspara varje månad dom kommande 12 månaderna, när dessa 12 har gått så får du ändra tillbaka ditt månadssparande till samma summa som du lägger undan varje månad från lönen.

Hoppas detta svarade på din fråga!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jompa

Det framgår inte hur lång tid du ska spara dessa pengar, men om det är 15+ år så skulle jag investera allt på en gång ingen vet när toppen är nådd.

Jag förutsätter att du redan har en buffert och pengarna i madrassen är till för att investeras

Exempel

Du sprider ut pengar som ovanstående 100k under 12 månader om det nu visar sig att börsen går upp under dessa månader och när du sätter in den sista betalningen så blir det en börskrasch. Då har du missat en massa uppgång eftersom du väntat.

Jag skulle säga att det finns inget rätt eller fel det är väldigt personligt, och har med att göra hur riskbenägen man är.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för alla svar!

Kom fram till samma. Har beslutat mig för att investera in pengarna över 18 månader.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-22 klockan 17:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂