Investera Studielån
Sök:

Investera Studielån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anonym

ställde för sedan frågan: Investera Studielån

Hej jag funderar starkt på att investera mitt studielån. Hur ska jag tänka kring risk, hur skulle en rimlig fördelning mellan aktieindexfonder och räntefonder kunna se ut??

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Absolut skulle du kunna investera CSN-lånet, viktigaste som jag kan tänka mig är att du funderar över hur lång tidshorisont du har på pengar och vad du vill ha dom till framöver.

Sedan efter det så kan du lägga upp ett sparande med en rimlig risk, använd då t.ex tumregeln att investera 10% i aktiefonder för varje år som du kan avvara pengarna.
Kolla sedan in portföljen ”Nybörjarportföljen” eller ”Globala Barnportföljen” för att få ett bra upplägg med fonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-10 klockan 11:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.